2010 snart slut..

Å tänk.. 1999 trodde vi knappt vi skulle överleva tolvslaget.. håller ni med om att det känns som igår?

Fast egentligen så vet man att det har gått många år. Träffade två av mina barndomsvänner häromdan, de var här hemma och åt lunch och fikade till sena eftermiddagen.. Vi berörde just detta ämne då, att tio år gått fort. för just 1999 var det året vi umgicks som mest intensivt igen (vi hade haft ett par år där vi inte umgåtts, av lite olika anledningar.. killar som kommit emellan helt enkelt.. iof en hel story i sig :-))

Jag tänkte då tillbaka på vad som hänt i mitt liv de senaste 10 åren, varför kändes det för mig som om det var igår vi umgicks som vanligt och för dem som en hel evighet sen.. kom på att mitt liv egentligen inte ändrats så mycket de senaste 10 åren, utan mitt liv förändrades mer före dess.. 95-99.. Killar, festande.. utlandsresor.. väner.. men 2001 i April träffade jag mitt livs kälek och vi håller ju ihop än.. 2011-04-28 firar vi 10 år ihop!

ja.. mitt bloggande blev just avbrutet av lillfis som kräver uppmärksamhet..

Puss på er.. hoppas vi ses iår och om inte Gott Nytt År!!

Jul i vårt hus!






Önskar att iPhonen hade blixt... Lillfis ä...

img_3911 (MMS)

Önskar att iPhonen hade blixt... Lillfis är så ljuvlig när hon ligger här bredvid mig... Lika söt som allt socker jag tryckt i mig idag... Och det är inte lite det :). Ni får en bild från imorse istället. Puss & Godnatt!


Kärlek!

Visst är kärleken fantastisk? eller?

Tänk.. första kärleken.. sina föräldrar, syskon, mormor... ja den där kärleken till familjen.. stor kärlek, det vi kallar blodsband.. tyvärr får inte alla ens uppleva den kärleken och det är så sorgligt..

Jag vill bara skriva av mig mina tankar om kärlek eller kanske mer specifikt.. mina tankar om att älska..

Först älskade jag bara min mamma, min mamma som är mitt allt.. har nästan mobbats för att min mamma betytt så mycket för mig och nu bor vi ju nästintill grannar, kommer aldrig klippa den navelsträngen. Mamma jag älskar dig!

Trots den starka kärleken till min mamma så finns det ändå känslor kvar för mina tre syskon och min pappa Bosse, är det inte häftigt.. Kärleken till min syskon kan vi gå igenom en annan dag, är van att ha två av tre i min närhet men med storebror i Skåne, lillebror i Norge och lillasyster i Kanada så är det svårt att prata om den kärleken för just nu gör den ont.. saknaden är för stor..

Det tar inte slut där. För sen träffar man sitt livs kärlek och man tror inte man kan älska någon mer.. tills den dag man får sitt första barn.. Oj en överväldigande kärlek! Sen kommer skräcken vid nästa graviditet.. hur ska jag kunna älska nästa lika mycket? Men det kan man och nu till och med en tredje.. Man älskar dem alla lika mycket.. så häftigt! Mina barn! Min man! Min familj! Mina vänner! Oj oj oj vilken massa kärlek det finns!

Glömmer inte alla vänner, åh vilka underbara fina vänner jag har omkring mig, ni är så goa allihopa! Massa kärlek till er!

Idag älskar jag livet!

Puss på er!


Inte världens bästa bild.. Men världens sm...

img_0631 (MMS)

Inte världens bästa bild.. Men världens smile iallafall!


Lite snö gör även Lindome centrum vackert!

img_0808 (MMS)

Lite snö gör även Lindome centrum vackert!


2:a Advent

Tiden rusar som vanligt, fattar inte riktigt detta, 110 hade varit sakta. Känns som om det enda jag konstant påpekar är hur snabbt tiden går. Men den går snabbt.

Hade en supermysig tjejkväll med mina fruar igår, middag i kaos med 6 barn från 0-11 år. Kyckling, Hasselbackspotatis, rödvinsgräddsås med hint av timjan och så delade vi en flaska rött till det. Vi gjorde ett litet facebook prank igår.. Vi är ibland lite trötta på allas superlativ och gulligull facebook statusar.. typ "Varit hos gulligaste sötaste snuttiplutt bästaste vännen och ätit supersmaskigaste söte muffinsen och snusat på underbara sokertopps bebisen"... ja ni hajar va.. så Ida, Linda och Jag la samtidigt upp varsin status med i princip samma innebörd och så gillade vi dem direkt och även våra egna.. ha ha.. så kul hade vi det..
Barnsliga? självklart!

Idag har jag experimenterat lite i köket, bakat mördegskakor som smakade Marabous apelsinkrokant.. supersmaskiga om man gillar apelsinchoklad.



RECEPT:

Ugnsvärme: 200 g
Gräddningstid: 10 min

200 g. Mörk choklad
50 g. Vit choklad
Finhackas

Rivet skal från 1 apelsin

Mördeg:
4 dl. Mjöl
1½ dl. socker
2 tsk. vaniljsocker
200 g. Margarin el. smör

Blanda först ihop mördegen för sig, gärna i matberedare, blanda sedan ihop mördeg med hackad choklad och rivet apelsinskal. rulla ut degen till två rullar, c:a 3 cm i diameter. Lägg in i kylen i ca en halvtimme.

Skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper, grädda!

Mums!!

Här ligger jag när mamma gör sig i ordning...

img_0614 (MMS)

Här ligger jag när mamma gör sig i ordning för sängen.  Godnatt mina vänner! Puss


Ibland kan halvmörker vara som balsam för ...

Ibland kan halvmörker vara som balsam för själen... Landat hemma efter en sväng på stan med mysig fika. De stora barnen hos kompisar, Anja sover i min famn och mannen kokar the. Inget stoj, ingen tv.. Tystnad och bara adventsljusen.. Mys!!


Lattemamman redo för ännu en fika i stora ...

img_3565 (MMS)

Lattemamman redo för ännu en fika i stora staden. Hoppas på att få med mig ett par handskar hem! Puss


RSS 2.0