Varit på besök i Åsa

Massa gamla minnen som bubblar upp, det är så underbart att träffa min bästis Camilla! Idag kändes det extra speciellt eftersom träffen var i Åsa och att jag idag även fick mysa med både Gabbelito, Camilla, Pia och Anette.

Tack för en supermysig eftermiddag!

Lina fick sig nog minst en ny beundrare idag, lille Gabbe var så galen i Lina att han försökte ät upp henne.. många härliga skratt blev det! Go kille den där Gabbelito, charmtroll som kommer få många flickor på fall i sina dagar!

Kul grej idag, den tapet jag tänkt till köket vit/vitblank satt uppsatt i Pias vardagsrum. Blev nu hundra på att det är den jag vill ha. Fast med breda ränder.. kommer bli sååå snyggt!

Ficke en present av Camilla, två rullar med super snygg tapet, tänkte testa den som fondvägg i sovrummet. Vet inte om mannen godkänner den bara.. återstår att se. (svart/vit/silver mönstrad, kommer passa toppen till de gråa väggarna).

Imorgon blir det till att åka till Bauhaus och beställa bänkskivor, sen hem till mamma och baka två kakor och brygga kaffe för att vid 18 vara på Amandas skola och gå på föräldramöte. (baka och kaffe på min lott för att jag är klassförälder).

Saknar min man i dubbel bemärkelse idag, han har tagit en paus från Facebook så nu kan jag inte ens följa honom där längre.. på både gott och ont.. Funderar ibland på om man inte skulle ta och försvinna därifrån själv.. lägga mer tid här istället kanske.. Men nä.. då missar man ju allt som händer.. så ett tag till är jag nog kvar..

Funderar på att göra ett canvas collage med följande bilder att ha på väggen i köket.. vad tycker ni?
Högblanka via luckor, grått skiffer golv, ekbänkskivor och den vit/vitblanka tapeten och dessa bilder:






Shopping

.. är rätt trist egentligen.. har kommit på det idag. :-) Shoppade present till W barnens kusin som bor i Stockholm, fyller 8 på tisdag. Handlade på Claes Ohlson med.. rätt kul affär faktist. Köpte halogenlampor, kuvert och akvarellpapper.. ska se om man inte kan få målat lite under mammaledigheten.

Gubbarna jobbar på här hemma. Gipsväggar och tak uppsatta.. just nu borras det hål för spotlightsen i taket. Sen ska golvet läggas..

Dagens lunch inhandlades på McD..


Låt det aldrig ta slut...

Man måste låta sig själv få vara så där lyckligt, sprudlande kär.. eller hur?

Jag är ju lite utav en förespråkare av Murphys Law - lagen om alltings jävlighet.. och har dumma tvångstankar om att njuter man för mycket och har det för bra så smäller det en dag.. och detta leder ju till en konstant rädsla för att det en dag ska hända att allt bara ska falla samman. Typiskt svenskt tänk eller vad? Jantelagen...

Så när min fantastiskt underbara man bedyrar sin kärlek för mig och lovar mig trohet och berättar om hur fantastisk jag är och att han inte klarar sig utan mig så har jag ju så svårt att ta det till mig, egentligen borde jag ju njuta och låta mig själv stå på den pedistal som han sätter mig på.. eller hur?

Men nej inte det inte.. i två sekunder så känner jag, wow, det är sant, jag är så bra och lyckligt lottad att han känner för mig så som jag känner för honom.. sen kommer tankarna igen.. tro inte att det är för evigt.. Jag har helt enkelt en elaking på min axel.

Puss

Jobba jobba jobba

Japp, då var man inne i ekorrhjulet igen efter ett par dagar hemma.. undrar hur de kommer klara sig utan mig.. 711 frågor innan lunch och kan du göra det, snälla, så fort du har tid över kan du väl? bla bla bla.... Så nu sitter jag här med sammandragningar och allmäna stress symptom.. SUCK!

Men som min kära kollega sa, -när du är borta är de tvungna att klara ut allt själva.. lycka till säger jag! (hmm.. nu låter jag så där bitter igen..)

Bara 5 veckor kvar, shit vad tiden går fort! Helt sanslöst...

Hade diskussioner med min man angånde hans jobb idag, drog lite för och nackdelar.. då sa han något så sött.. "Jo men det är ju bra att jag är borta, för varje gång jag kommer hem så blir jag liksom nykär i dig.  Som när du kom och hämtade mig igår, då blev jag så glad att se dig!"

Att han sa så just nu var så välbehövligt, precis vad jag behövde!

Puss på er!


KÄRLEK!

SD i regeringen..

Nu bubblas det för fullt i alla forum, FB, Aftonbladet, Bloggar, you name it.. Vänner tas bort från vänlistor och allmän smutskastning åt alla håll.. Det finns ett bibelord som är bra att använda i detta läget..

"den som är fri från synd ska kasta första stenen"

Så är det faktist. Vem är bättre än vem? Vi lever i en demokrati, med helt fria val och något så fint som åsiktsfrihet. Ska vi inte då lyssna på de röster som talar? Tiga ihjäl någon/något är det rätt väg att gå? Vad resulterar det i? Skapa en diskussion istället.

V och SD är lika stora i dagens regering, vad säger det? är V en minoritet som också ska tigas ihjäl? Ska det bara vara S eller M som räknas som partier för att det är flest som röstar på dem? Alla övriga partier ligger ju på ungefär samma, från 5,6 - 7,2%, S 30,9% och M 30,0% (preliminära siffror hämtade från GP.se).

Vad är det som ger någon rätt att bestämma över någon annas tyckande och tänkande? Visst, medmänsklighet är någonting som jag och de flesta jag känner anser som en självklarhet coh vår medmänsklighet sträcker sig över både samhällsklass och etniska gränser.  Men i en demokrati har alla rätt till sin egen åsikt oavsett om många anser att åsikten är fel och omoralisk. Så låt SD få komma till tals men låt de aldrig vinna.

...

Kräksjuka

..Mamma jag har kräkts.. Lina kom in i mitt sovrum igår kväll.. stackars liten hade spytt ner hela sig. Upp och hoppa, tvätta täcken, skura toaletter och duscha unge..  sova standby med spann i näven..

Natten gick fint, idag har det än så länge varit kräkfritt men 48-timmarsregeln säger att vi får vara hemma imorgon med. Lite skönt på ett sät, men fruktansvärt stressande samtidigt.. Men av erfarenhet bli man vis, förra gången vi hade det så var det verkligen 48 timmar mellan spyorna, Lina först och Amanda  två dagar senare, när man trodde att allt var över.. så nu håller vi tummarna att vi klarar oss. 

Adrian kommer hem imorgon em så resten av veckan kan jag jobba iallafall..

Har nu skickat in begäran om föräldrapenning för Lillan i magen. Det bilr en stor omställning ekonomiskt men vi har ju fixat det två gånger förr så det ska nog gå nu med :-).

 

Val!

Röstat har man gjort idag, känns som att jag verkligen röstat rätt, rött, blått eller grönt håller jag för mig själv. En sak är säker det blev inte SD iallafall.

Har haft en sjukt produktiv helg med besök ute i Sjövik, tjejmiddag, övernattning hos mamma och kalas i Kungsbacka. Mina planer på att få sorterat kläder och tvätta all smutstvätt har blivit avklarade. T.o.m. hunnit med att dammsuga.. Kors i taket.

Nu saknar jag min man så att det värker i hjärtat.. å så kommer han inte hem förrens på tisdag, morgondagen/kväll ska han spendera med kollegorna i dimman på Stenungsbaden.. Kickoff.. Vad kul! (för honom iaf ;-))

Hoppas på att veckan inte går allt för fort, vill ju njuta av att ha mannen hemma.. Hoppas på att vi kommer en bit på väg  med köket, ska nog ta och spana på tapeter och kakel..
Såg ett super tufft svart högblankt fasetterat  kakel på Bauhaus, men fegar nog ur, rädd att det blir lite väl mycket blankt. Såg ett matt grått kakel som kan bli bra, men samtidigt, för tråkigt?? Åhh... så svårt.. den typ av kakel som mamma har hemma fast i gråton kan kanske vara något, men jag vet att det är typ omöjligt att få tag i..
Tapet är nästa svårighet, vill inte ha för grällt mönster men heller inte tråkigt.. måste våga lite.. ska även hitta en tapet till hallen vid trappan..

nu dags för nattning av barn, ett varmt bad och valvaka i sängen..

Puss på er alla underbara!




 

Fredagsmys!

Fredagsmys.. snacka om slogan som satt sig.. först var det Kronfågel och Kyckling på freda.. lallalala... Nu är det freeeeeeeeeeeeeeedags myyyyyyyyyyys.. Tjöt tjöt tjöt.

Det är helt enkelt fredag och helg, arbetsveckan är slut och jag kommer totaldäcka innan 22.. jäkla mysigt eller hur?? Bitter? Jag? Näe inte alls... :-)

Lina pös in till sin pojkvän Simon, Amanda stannade hos mormor och leker med sin bästis, Malin jobbar och gubben är på båten.. jag är trött och fastnar som vanligt framför dumburken. Halsbränna, öm i nederdelen av magen och lätt svullen i fötterna, en lilltjej i magen som bara inte kan vara stilla = livet leker!

Funderar på att fjäska med mor å få fredagmys av henne, rökt lax med avocado och rostat bröd, ett glas bubbel....vatten.. ;-) och däcka i soffan till ljudet av idol, låter väl som fredagsmys?

Tre veckor kvar på jobbet, skönt!

Har ett antal säckar kläder som ska rensas, allt som är halvdant eller helt oformligt ska slängs till klädåtervinningen. Kan jag få gjort detta under helgen är jag nöjd med mig själv!

I morgon bär det av till Sjövik och på Söndag är det dags för kalas.. någonstans där emellan ska alltså kläder rensas och 4-5 maskiner tvätt tvättas.. kan gå... kanske...

Kram på er!!



Bjuder på en mysig bild på fisrumpan :-)

Överraskad!!

Vilka fantastiskt underbara omtänksamma snälla rara söta (finner inte tillräckligt med superlativ) vänner jag har! (vet att du ville Milla, men förstår till fullo att det inte gick, du fanns hos mig ändå!)

Jag fick mitt livs första Babyshower igår! Häftigt! Massa fina presenter, önske middag (blev favvon just nu, två cheese och en choklad milkshake) och världens godaste kladdkaketårta! (fick visseligen en superfin blöjtårta också men den verkade så svårsmält att vi låter den vara just nu).

Livet rullar på, är allmänt slut som sig bör så här sent in i graviditeten. Äntligen har vi löst en vikarie för mig som jag lär upp just nu, dagarna springer iväg...

Barnen har fullt av aktiviteter som tar upp eftermiddagarna, tisdagar Capoeira, Onsdagar barngympa, Torsdagar Scouter och Söndagar Ridning..

.. funderade på en sak när jag stod i kassa kön på Ica, en tanke som nu slagit mig flera gånger..Varför måste folk stå så förbannat nära en i kön??? Jag vill inte känna era äckliga andedräkter flåsa mig i nacken.. lukt av gammal fylla, fimp, gubbsvett och andra odörer klarar jag mig fint utan.. Håll avståndet, tack!..

Blev idag "Faster" makens bror fick sin tredje son idag, lille Elliot, 7 veckor tidigt, skulle egentligen kommit 4 November men hade lite bråttom ut. Grattis Adam & Sussie!!

Sen har dagen bjudit på 4-årskontroll för Lina, 1 m hög och 15,7 kg lätt, lite kortare och lite lättare än snittet.. Klarade alla tester galant och ritprovet var på en 5½-årings nivå, så en stolt mamma gick med sin stora 4-åring från BVC idag.

och MVC för mamman, 135/75 i BT, vikt +5kg sedan inskrivning, socker 5,6, hjärtljud 125 och SF 34 (precis på översta strecket). Lillan i magen ligger i säte, gör ju inget eftersom vi ändå har ett planerat snitt.

Over and out for today!

LOVE!

När Lina kom till världen....

Ja.. vårt lilla troll föddes för snart 4 årsen.. imorgon 23.38 plockades hon ut ur min mage.. kanske passande att skriva ner hur det gick till en dag som den här.

Det hela började med ett besök hos barnmorskan.. jag var helt slut, svullen i kroppen, karpaltunnelsyndrom i handlederna som gjorde att gick med hanledskenor hela tiden.. domningar och jag var allmänt trött, hade hoppas på att få igångsättning.. eller åtminstone en "hinnsvepning" men icke.. så länge värderna ser bra ut så gör vi inget, bebis kommer när den är redo.. Men jag då??

Gick hem moloken.. väl hemma så tröstades jag min underbare svärfar och sen gick jag och la mig i sängen och grät.. floder.

.. och då.. vad va det där..? kan det ha varit en värk kanske..? vågade inte tro på det först men det kom en till.. gick ner till svärfar, skrattandes denna gången.. hur man nu kan skratta när det gör ont.. jag sa, jag tror jag har börjat få värkar.. oj svarade han.. jag ringde till Karin min vän och granne som lovat att köra mig in (Adrian jobbade i dörren på Avenyn denna eftermiddag/kväll). Hemma hos henne satt Carina som arbetar som Barnmorska på förlossningen på Mölndals sjukhus, -kom över sa Karin. Hos Karin så fortsatte värkarna.. Carina tittade bara på mig och sa: -åk in!

Och in åkte vi, fick med oss mamma i bilen med.. tre galningar ankom Mölndals Förlossning.. Så här galna var de två som körde in mig:



Vid inskrivningen tas sedvanlig CTG.. (någonstans här kommer Adrian och byter ut freaksen) Kurvan är onormal vilket oroar personalen lite (och oss med såklart). En kurva till tas med samma resultat. Vi meddelas att vi kommer få stanna. (Jag är knappt öppen så vi är verkligen bara i början) att vi får stanna beror på den dåliga kurvan. Jag får en kanyl i armen med förklaringen att denna förlossningen kan sluta i ett akutsnitt...

Vi får ett förlossningsrum och värkarbetet fortsätter.. efter några timmar gör det riktigt ont, kurvan och fosterljuden är inte riktigt bra, men inte heller jättedåliga så vi fortsätter.. tillslut vill jag ha EDA, får förklaringen att vi måste först se hur bebis mår av värkstimulerande (hon har visat väldigt låga hjärtljud när jag haft kraftiga värkar). Precis som personalen misstänkt så orkar bebis inte med när värkarna är kraftiga, så fort värkarna som jag får av droppet kickar in så förvinner hjärtljuden.. Snabba beslut fattas och EDAn blir istället spinalbedövning och akutsnitt...

Så ut kommer en liten söt skrikhals.. Apgar 10, 10, 10.. helt otroligt med tanke på hennes dåliga kurva under förlossningen.

Jag får reda på att jag får mitt uppvak på IVA eftersom jag blött onomalt mycket i samband med snittet, det hade "råkat" uppstå en rift isamband med snittet, men allt såg bra ut nu och var "torrt" när de sydde ihop mig.

Nere på IVA får jag veta att jag kommer få stanna i ungefär två timmar. Efter ett tag börjar jag känna mig uttråkad och nyfiken på min nyfödda dotter, jag visste ju inte mer än att det var en tjej.. Jag pratar med en av sjuksköterskorna som kontaktar BB.

Adrian och tösen kommer ner i sällskap av vår barnmorska, hon frågar hus jag mår och jag svarar bra, kände mig helt ok faktist. Hon klämmer lite på min mage och det är då det händer

... hon upptäcker att jag blöder otroligt mycket.. när hon klämt på magen kom det ut c:a tre liter blod... Adrian och Lina förs bort, tillbaka till BB.
Full personalstyrka kring mig.. massa kanyler, blod och plasma påsar.. mediciner för att dra ihop livmodern.. jag minns inte så klart från den här tiden.. minns att jag frös.. skakade, fick massa täcken och värmefiltar.. konstant lyftande på täcket för att se hur mycket jag blött, tyvärr alldeles för mycket visar det sig hela tiden.. allt de ger mig rinner bara igenom.. kl. 6 på morgonen kallar de ner Adrian till mig.. jag ska opereras, de hoppas att det ska hjälpa, hjälper det inte så får de ta bort livmodern.. Adrian får veta att jag är riktigt dålig..

Efter operationen följer tre dygn på iVA med konstant bemanning i mitt rum, jag fortätter blöda men det minskar och livmodern drar tillslut ihop sig och vi får komma upp till BB..

 

Fredagsmys!

Nu är det fredagsmys.. tjo och tjim!

Veckan har minsann bjudit på sina ups and downs.. En snabbresume kanske?

Måndag: Inget speciellt, mannen kom hem :) = UP
Tisdag: Först veckans jätte DOWN.. dumma doktorn.. sen en UP på kvällen då jag var ute med jobbet, en Kingsize räkmacka på Incontro (halv down då syster min inte jobbade). Efter räkmackan var det dags att kolla in premiären av Thomas Pettersons enmasshow på Lisebergsteatern, jag var glatt överraskad och skrattade så mycket att sista akten gav mig förvärkar! =UP
Onsdag: Minns inte onsdagen.. hmmm.. skumt.. det som jag minns är natten till torsdagen då vi väcktes av två biltjuvar som dumpade en snygg bil nästan i vår trädgård.. Spännande, men fy så trött man blir av att inte sova = DOWN 
Torsdag: DOWN: Kände mig helt ur fas och lipfärdig, men ett par värmande ord från Johanna och mys med Ida och Leia ficke mig att må bättre, när maken kom hem från sin basketträning och var extra go så var allt på topp igen = UP
P&K

Bokat och klart!

Nu är det bestämt, den 27/10-2010 kommer våran familj utökas med en liten tjej till!

Men oj vilken chock jag fick när jag träffade läkaren, var inte beredd på att behöva förklara mig och be om snittet, trodde allt var klart. Möttes av en läkare som mer eller mindre dumförklarade mig och hade ingen förståelse över att jag ville bli snittad. Alla farhågor jag haft om hur det första samtalet skulle gå till blev besannade.. Usch och fy! Kände mig som ett ursketet äpple hela dagen, helt förstörd och massa tårar.

Men nu är det iallafall bokat och klart, förhoppningsvis slipper jag träffa idioten till läkare igen.

Kram på er!

På väg till förlossningen :). För att förh...

På väg till förlossningen :). För att förhoppningsvis få en snitttid! Håll tummarna!


Känner mig ynklig..

Jag är lite sjuk faktist.. jag och alla andra med.. Host Host Host.. hela tiden.. vaknar med en hel förpackning sandpapper i halsen blandat med grön gegga.. (ursäkta - äckelvarning).. Att ha hosta när man har en mage av det gigiantiska slaget med en inneboende som gärna möblerar om ett par gånger i timmen är otrevligt!

Orkar inte längre ta djupa andetag, för varje gång jag gör det innebär det en ny hostattack, och varje ny hostattack innebär smärta i magen och en mage som får sammandragningar, sammandragningarn i sin tur gör att lilltjejen där inne känner det där plötliga behovet av att möblera om bland min inälvor... Mysigt - NOT!

Så nu har jag fått gnälla av mig lite, rätt befriande faktist. Ska se om jag kan googla eller FASSa fram en bra hostmedicin som får färtäras av en gravid koloss.

Nu snart dags att brygga en kopp svart guld och surfa vidare..

Längtar med spänning på en rapport från gårdagen då min hemliga beundrarinna tillbringat den i glamourens tecken i den kungliga huvfudstaden..

I morgon återigen jobb, om inte Lina eller jag blir sämre igen.. sen kommer min älskade make hem från havet och familjen är komplett i en vecka.

Idag väntar först ett litet barnkalas för trollet Lina som fyller 4 år om en vecka. Bushuset här kommer vi! 9 st 3-5 åringar som ska hoppa, studsa och härja runt. Känns så skönt att slippa ha det hemma!


Lördag - Sveriges största loppmarknad

Självklart så var man ju tvungen att besöka loppmarknaden på IKEAs parkering idag. Kunde lika gärna låtit bli, fanns ingenting att ha, förutom gratiskorven då..

Strosade runt i Kållerado med Syster, Marie, Siri, Johanna, Linda och några av våra barn (lite kul notis, varken Linda, Johanna eller jag hade full styrka med oss, trots det är jag nu heeelt slut). Shoppade loss som vanligt (lika med knappt någonting, trosor till mig och Amanda, Lördagsgodis, lax, räkor och lite tillbehör).

Ser fram emot en soft kväll inne hos grannen med skagen toast och wasabigratinerad lax med dillslungad potatis och Johannas goda limesås. Tänk vad gott det hade varit med massa vin..

... tillbaka efter en supermysig kväll med massa Backgammon (höll på att ge upp hoppet om en enda vinst när jag låg under med4-0 mot mästaren Johanna, till slut vände det och slutresultatet blev 4-4, bra för grannsämjan)

Me love Backgammon! Minns den gamla goda barnfria tiden då man tillbringade timmar i biljardlokalen med cigg, cider och ett antal omgångar Backgammon... det var tider det..


bild stulen från: http://bostonist.com/2007/10/02/the_joiner_new_1.php

Hihi... Eller så har man en underbar vän i...

img_0335 (MMS)

Hihi... Eller så har man en underbar vän i Södra Svea rike som skickar en  precis det man just nu behöver! Jag älskar Toffifee! Tack gumman!


Hmmm.. Är det ett tecken på att jag börjar...

img_0334 (MMS)

Hmmm.. Är det ett tecken på att jag börjar bli fet när man får detta på Posten av sin beundrare C.F??


Fortfarande hemma..

.. då hinner man blogga :-). Sitter och laddar upp lite bilder från Öland till min FB-sida. Jag älskar verkligen Öland.. det är vackert och man har ett lugn i sig när man är där.

Lilla fisen är fortfarande dålig, vi slutade som vanligt på akuten med andningssvårigheter igår, hon hostade till slut så att hon kräktes... Äntligen fick vi recept på airomir och pulmicort i inandningsform, så nu kan vi behandla hemma när hon visar misnta tecken på att bli dålig, så skönt. Ska upp till apoteket och hämta grejerna snart.

Tvättmaskinen surrar förfullt, det är otroligt vad man tvättar mycket.. det tar aldrig slut.. kommer ju inte bli mindre av den varan med ett barn till...

Återkommer senare :-)

Puss

September VAB

Nu är det höst! Första dagen VAB på länge, måste innebära att det nu officiellt är höst. Blev hemringd av dagmamman och möttes av en snorig, febrig och hostig (lätt asmatisk) Lina. Stackarn var lite ynkllig. 

En dos Bricanyl senare klättrade hon väggarna. Vi gick ut för lite frisk luft och köpa glass, gjorde susen i en timme sen var gumman halvslö igen. Så nu går Mojje för fullt i DVD'n och jag passar på att blogga lite.

Hade toppnotering på antal besökare igår... hela 4 st :-) wow! Funderar på att be Linda länka i sin blogg så som Camilla gör i sin :-) Vill du det?

Läser en hel del bloggar, dålig på att kommentera, ledsen för det Camilla. Jag har ett spännade paket att hämta på posten.. avsändare C.F. undra vem det kan vara ifråån och framför allt vad det kan var.. NYFIKEN! Glömde så klart avin nu när vi gick och köpte glass, minne fiskmås av alla dessa hormoner.

Var på Aurora samtal igår, ljuvligt! Barnmorskan var helt underbar, tack för att du "hookade" upp oss Linda!! Hon tittade på min journal och sa klart att du ska ha snitt! UNDERBART! Nu kan jag slappna av ett tag till. Ska tillbaka om en vecka och träffa en läkare, en gammal pensionerad man vid namn Lasse. Tilllika uppfinnareen av ballongen de satte in i min livmoder när Lina föddes, alltså tack vare honom kan jag fortfarande få barn, annars hade jag ingen livmoder haft idag, kanske inte haft något liv heller för den delen... hm.. tror ni man kan be om en autograf.. ;-)

En fråga till bloggexpertisen.. hur gör man om man vill lägga ett inlägg i fler än en kategori? Hur gör man för att få lite finare design? 

Tog ett foto på mig själv i helgen. det får avsluta dagens inlägg.

 

RSS 2.0