Konstnärinna???

img_1858 (MMS)

Konstnärinna???


Badar med två älsklingar! Mysigt!!

img_2887 (MMS)

Badar med två älsklingar! Mysigt!!


Tisdag igen...

Har varit en del mms-bloggande nu det senaste och inga längre inlägg. Beror nog på att lillfis har en antibloggningsradar inbyggd. Det räcker att jag loggar in här så börjar hon protestera.. hon känner nog att jag avslöjar förycket om hennes liv och leverne här inne..

Idag ska det snusas nyfödd liten bebis och jämföra lilla A med stora Leo.. (2 månader och tyngre än Anja..)

Kvällsmys med Carol och Lollo väntar till kvällen..

Nu hänger även Lina över mig.. Suck! Ibland vill man bara få vara ifred. Varför är det alltid just när man vill vara för sig själv som ungarna kräver mest? Känner de det på sig så mycket.. kanske en ren reflex. Mamma avsöndrar försvinnhormoner, bäst vi håller fast henne så hon inte försvinner för alltid..

Så då får jag helt enkelt försvinna ifrån er istället.. Bye bye! 

Dagens tips.. Min egenhändiga iphonevante....

img_1728 (MMS)

Dagens tips.. Min egenhändiga iphonevante.. Puss


Sitter med vid frukostbordet.. Stora tjejen!

img_0998 (MMS)

Sitter med vid frukostbordet.. Stora tjejen!


Pussar ifrån ett soligt Tjolöholm!

img_6974 (MMS)

Pussar ifrån ett soligt Tjolöholm!


Vill ha!

img_4606 (MMS)

Vill ha!


Vad gör man när man inte kan socialisera s...

img_1274 (MMS)

Vad gör man när man inte kan socialisera som man vill... Jo.. Tömmer klädkammaren, nu ska det bli ordning och reda....


SMS-inlägg

img_0020 (MMS)


Tisdagsfunderingar...

Ja ha ja... Skulle egentligen vara i Malmö nu.. vad mysigt det hade varit.. hoppas att det snart är verklighet. Min lillaskruttfis ska bli frisk! Firade gårdagen med att bjuda mamma och pappa Bosse på hemgjorda cupcakes.. blev väldigt smarriga (lika smarriga som de såg ut).

Låg och tänkte på en massa saker jag skulle skriva här när jag mös med lillfis i sängen förut.. men nu när jag sitter här framför datorn så kommer jag inte på någonting vettigt att skriva.

Det gäller nu att undvika bassilussker för att inte lillan ska dra på sig något mer skit, det är inte lätt när man är übersocial...
Ser inte fram emot att göra DMSA-undersökningen på fredag, lillan kommer nog inte tycka att det är alls kul...

Vad gör idag då? Baka morotsmuffins med glasyr aka Morotscupcakes.. återkommer med bild på skapelsen.

Blev otroligt inspirerad av Sussie i helgen.. nu ska här exprimenteras fram massa olika cupcakes att servera på Anjas dop i Juni. (note to self - glöm inte boka tid i kyrkan)

4 juni - Anteckna i kalendern

P&K

När man firar Allahjärtansdag utan sin äls...

img_1201 (MMS)

När man firar Allahjärtansdag utan sin älskling får man tröstäta!


Hej vänner! Nu är vi på väg hem till Lindo...

img_0475 (MMS)

Hej vänner! Nu är vi på väg hem till Lindome. Anja har bestämt sig för att bli frisk nu :). Blir några dagar hemma med lugn och ro.  Jag är ledsen när Anja är sjuk och vi måste ställa in vår Malmö tripp. Men så är det ibland, vi får se om det kanske blir en tripp över helgen istället, allt beror på hur Anja mår och vad läkarna säger på fredag. Puss så länge


Jaha.. Då vet man hur det fungerar med aku...

Jaha.. Då vet man hur det fungerar med akutsjukvård i Danderyd. Lillfis fick feber idag igen, gav Alvedon och febern försvann... För att komma tillbaka igen.. Mamma (jag) orolig, ringer sjukvårdsrådgivningen och får svaret att hon inte ska ha feber och någon bör kolla på henne. Söta Sussie erbjuder sig att köra vilket jag var otroligt glad för, varken hittar här, glömt körkortet hemma och ogillar skarpt att köra i vinterväglaget som råder.. Adrian fick stanna här för att ta hand om de stora kidsen. Träffar världens goaste syster (säkerligen pensionerad sen år tillbaka egentligen) som tar crp (tycker fortfarande inte om när Anja blir stucken) och en noggrann läkare som kollar igenom lillfis ordentligt. Hon hittar inga fel, sänkan 18 visar inget speciellt men för att vara på den säkra sidan ska vi tillbaka för att ta nytt crp imorgon bitti. Hem till Adam&Sussie igen ge antbiotika och ny Alvedon. Håll alla tummar ni har för en låg sänka imorgon! Puss


Morgonmys i Sollentuna. Vaknar upp i ett s...

img_5796 (MMS)

Morgonmys i Sollentuna. Vaknar upp i ett snötäckt vinterlandskap. Hmm undrar om vi kommer iväg på vår shoppingrunda idag.. Vädegudarna vill nog att vi sparar lite pengar..  Puss


Minuten senare... Kö... Inbromsning... Mas...

Minuten senare... Kö... Inbromsning... Massa varningsblinkers... Och där.. Vid kanten.. En bil uppochner.. Fulllastad och full med folk.. Man blir snabbt tagen av stundens allvar och skänker en tanke till dem i bilen. Var ingen ide för oss att stanna då det redan var många vänliga bilister som redn gjort det. Var rädda om er!


Det är inte många kvar på vägarna längre.....

img_1145 (MMS)

Det är inte många kvar på vägarna längre.. Bara en j-la massa snö


Vi tuffar på i mörkret.. Time flies..

img_9682 (MMS)

Vi tuffar på i mörkret.. Time flies..


Vilka idioter det finns ute i trafiken, de...

Vilka idioter det finns ute i trafiken, det är tack vare (borde kanske skrina på grund av istället, jag vill ju inte tacka dem) som alla hemska olyckor sker. Vi blev just omkörda av en fartdåre trots att vänsterfilen är helt igensnöad.. Det är väl han (för det är oftast män som kör så) man ser i diket senare. Nu närmar vi oss Jönköping, där väntar en bensträckare och ett besök på Gyllene Måsen ;). So'long


Nu är vi på G.. Men det vill inte riktigt ...

Nu är vi på G.. Men det vill inte riktigt gå vår väg. Snön vräker ner, Anjas medicin fanns inte hemma utan den måste hämtas inne på Kungsgatan, jag har glömt mitt körkort hemma.. Hoppas Adrian får ut medicinen ändå. Han är världens bästa, sprang just ut för att ta Apoteket och fixa en Latte "to go" till mig. Älskar honom big time! Bon voyage!


Nä nu får jag slita mig från datorn..

Fast jag tar små små steg.. Tycker det är kul att jag vågar ge ut denna adressen till fler och fler.. lite läskigt och spännande på samma gång..

Lillan ligger just nu i gymmet och jollrar, ett tecken på att hon är friskare :-) Igår höll hon låda i nästan en timme i gymmet. Skönt!

Nu ska jag däremot packa, familjens näst nyaste medlem ska döpas i Sollentuna på Lördag, så idag styr vi kosan mot Huvudstaden. Imorgon blir det sedvanlig shopping i Täby centrum och Kista Galleria.. Härligt! Lördag som sagt dop och Sönda blir det 50-årskalas för barnens Farmor Helle (De har två farmor, en Lena i Gävle och så Farfars Helle.

Nu slocknade visst lillfisan.. Mysigt!

Kom på att jag med vill ha en Onepiece.. förstå hur skön den är när man bara flyter omkring här hemma..

Nä nu får jag slita mig.. återkommer när jag pakat klart :-)

Ska skicka en bild på sovsnuttan :-)

Puss

Rekord!

Hade nytt rekord på antal beökare igår, kul!

Lillfis verkar bättre, ingen feber alls i morse! Tyvärr är hon fortfarande väldigt gnällig, får prata med doktorn om det när han ringer idag. Hon fick en alvdon igår kväll mot gnälligheten och sen sov hon mer eller mindre hela natten.

Håller tummarna för att vi ska kunna åka till Stockholm i helgen trots lillfis sjukdom. Nästa vecka hägrar än mer resande, då tar vi oss an Malmö och familjen Farnestam/Lettevall.

Puss på er där ute!

Urinvägsinfektion

Så löd domen vid 2.00 inatt.

Allt började med att febern på Anja stegrade snabbt till 39,5 vid 22.00 igårkväll, gav en alvedon supp och märkte ingen direkt lindring, hon skakade och var knappt kontaktbar, när jag försökte mata henne rullade liksom ögonen bara runt. Ringde 1177 och fick rådet att uppsöka läkare direkt. Först tänkte vi åka in både Adrian och jag, mamma var på väg nerför att sova på soffan, men vi ändrade oss snabbt och jag tog Anja själv till Östra.

Hur hon verkade må när vi kom fram ser ni i mitt tidigare inlägg.. men det visade sig vara tack vare Alvedonen..

Vi fick snabbt ett eget rum, lämna urinprov och ta sänkan.. Fy f-n var hemskt det var när de tog det blodprovet.. Anja tittade på mig med plågad blick och gallskrek tills hon till slut somnade av ren utmattning.

Inskrivna på Akutvårdavdelning 330 fast med permisson hem. Vi fick tid till ultraljud på njurarna kl 14.00 idag. Åkte hem med en lite Anja som fortfarande var på strålande humör eller sovandes, åt bra och allt pekade åt rätt håll. Vi somnade väl vid 4-tiden och 6:30 ringde klockan för att väcka Amanda som skulle till skolan.. då var Anja glödhet igen och hade samma symptom som kvällen innan.. 39,1 - gav en ny supp och gick upp i sovrummet och hon bajsar, typiskt, gick ner och bytte blöja på en skrikandes skakandes skållhet bebis. Tog tempen igen för att se om suppen hunnit verka. 40,1. Samtidigt som detta sker så ska Amandas gympapåse packas och frukost fixas, då var jag glad att vi är två hemma denna veckan kan jag säga.. Telefonen ringer just när jag, av stressen arg, skäller på Amanda för att hon inte klarar att ta fram sin gympapåse själv. Det var sjukhuset, vi hade fått en tidigare tid för UL, vi var välkomna 9:30. Berättade om Anjas feber och fick rådet att ge ipren. gav ipren som hon sen spydde upp.. Eftersom vi ändå skulle tillbaka till avdelningen så var jag inte så orolig..
Märkte redan på vägen att hon var på väg att bli bättre, lite substanser borde hon fått i sig iallafall.

Åter på Östra fick vi gjort Ul, lämnat nytt urinprov och tagit en ny sänka (inte lika hemskt denna gången). Sen for vi hem igen och här är vi nu.



Jag är bättre men inte riktigt frisk än...

Det som gäller nu är att vi väntar odlingssvar för att se om den antibiotikan vi fått är rätt, det får vi veta senast imorgon.
Njurarna såg fina ut, men vi har fått remiss för en kontraströntgen av njurarna för att se så de funkar som de ska, detta ska ske om 7-10 dagar.

Puss och kram!

Hej! På mitt första besök på Östras barnak...

img_9205 (MMS)

Hej! På mitt första besök på Östras barnakut. Mamma och pappa blev oroliga när min feber steg till 39,5 och jag var helt väck. Men så fort mamma och jag kom hit var jag go och glad igen (vi tackar Alve Don för detta!)


Ser minsann lite ynklig ut..

img_3727 (MMS)

Ser minsann lite ynklig ut..


Sjukt

Har en sjuk liten bebis i famnen nu... tröttsamt! Alltså det är ju synd om den lilla, men hon har knapp varit helt frisk en vecka sammanlagt sen hon föddes...
Hon är bara nöjd i min famn, lägger man ner henne vaknar hon. febern går upp och ner.. 38,1 38,5 37,6.. uppochner hela tiden..

Puss

Ny



Lägger in den supersnygga Headern jag fått av bästaste Farny : http://farny.blogg.se 

Hur får jag bort texten som ligger över headern?

P&K

Party Party!!



Har nu tittat på bilderna från festen igår... fattar inte vad det är för fel på mig egentligen.. Helt ärlig när jag gör mig i ordning och speglar mig tycker jag inte att jag ser jättetjock ut, men när jag ser på foton från kvällen inser jag att jag faktist är gigantisk.. vill nästan kräkas när jag ser mig själv.. Fy f-n!

Nä det får nog bli lite mer pli på mig själv nu.. det funkar inte att se ut som en flodhäst.. Så fingret på bilden är till mig själv!

Festen igår var sjukt lyckad, det finns så många fantastiska människor som jag känner, fina goa underbara tjejer som man kännt i många år. Varför ödsla sin energi på annat när man har så många som man inte behöver kämpa för.

Att sitta en kväll och bara skratta, samtalsämnena avlöser varann i rasande tempo och tiden går alldeles för fort.

Linda hade fått ihop ett gott gäng och gjort så fint hemma, dukat jättefint med ett litet häfte vid varje kuvert innehållande ordningsregler, menyn, små anekdoter och saker man inte vill veta. Maten var riktigt god (långt över förväntan eftersom mynta inte är min favvo, men allt var sjukt gott!).

Träffade nya människor var jordnära, ärliga och öppenhjärtliga, inga som behöver trycka ner andra eller glänsa i någon annans olycka...

Att även få tid att bubbla med gamla goda vänner ger så mycket, hjärtat är fullt av energi nu igen, känns så skönt! 

Tack Linda för en fantastisk kväll!!

Puss

#Linda is the best Kladdkakebaker in the world! och nu även mästare på tabuleh (en bubblare till sommar-picnicken)

Nu ska här bli hemmagjord musli! Mumma, ta...

img_6991 (MMS)

Nu ska här bli hemmagjord musli! Mumma, tack Emma för receptet!


Sitter nästan själv:)

img_9827 (MMS)

Sitter nästan själv:)


Sitter hemma hos mamma och myser...

Maken är på båten, Amanda i skolan och mamma jobbar. Ska hjälpa henne med lite datorjobb, excelproffs som jag är ;-) (ironi alltså).

Har just nu lite fler läsare än vanligt.. Hade varit kul att veta vilka ni är..

Livet flyter på som vanligt, har hjälpt min älskade Ida med sin flytt de senaste dagarna. Är så lycklig över att få tillbaka henne till Lindome. Lite lätt avis på deras fina hus men ändå inte (massor av renoveringsarbete kvar). Det kommer bli så fint när allt är klart!

Nu ska vi komma igång med våra promenader, målet är minst 30 min varje kväll, återstår att se hur duktiga vi kommer bil.

Ska ner minst 10 kg innan sommaren!
Har bestämt mig för att inte köra någon diet så länge jag helammar, men tänka på vad jag stoppar i mig, inget annat bröd än knäcke på vardagar t.ex.

Godisgrisen i mig ska såsmåningom utrotas.. hon är farlig!

Over and out for now!


Längtar efter våren!

RSS 2.0