Tisdag..





Idag skulle vi åka till ikea men tiden försvann och det blev dags för makens träningspass, så nu sitter jag här hemma själv igen.. men det är ingen fara, satte just en deg till chocolatechipcookies, chokladmördeg med vitchoklad i.. bli nog smaskigt.

Ska leta mig upp på vinden och hitta babysittern till Anja, hon har blivit så stor.. ingen nyfödding längre.. jag gillar inte riktigt att tiden går så fort.. kommer troligtvis aldrig mer få ha en sådan där liten groda.. tre barn är alldeles lagom.. har hört att de blir stora truliga tonåringar allihopa.. förstå kaoset vi får 2020.. Anja 10, Lina 14 och Amanda 18.. PMS-kaos... Stackars Adrian..

Idag ska jag ta fram barnens adventskalendrar, undrar om de blir glada, har köpt varsinn Bratzkalander till dem, måste leta chokladkalender med, det är det enda de frågat efter.

Julen snart här, har rejäljulstämmning nu.. måste bara passa på att njuta nu, för det är nu som det är jul.. om 30 dagar är julen liksom slut, det är ju inte så att den börjar på Julafton. Men visst är det så man gör, man längtar och längtar och stirrar sig blind på den 24 December, fast det är ju nu julen börjar, eller i Söndags då det var första advent.
Ska tvinga på mannen lite städning här i veckan och röja undan ickejul på vinden, sen blir det julpyntning i helgen (allt utom granen).
På söndag har jag planerat in lussekattsbak och på måndag kommer det hem en drös tjejer och gör julgotter.

.. Jul, ju, strålande jul.... Dags att surfa runt och leta julmusik, tänkte ha iPoden laddad med flera timmar julmusik på repeat hela December.. Ho ho ho...

Ensamma veckan snart slut..

och jag överlever nog, tror jag..

Lina visar tydliga tecken på svartsjuka, mycket mer nu denna veckan när vi varit ensamma. Det tar på mina krafter, det tar av mitt tålamod, det tar av min glädje, det gör mig trött och ledsen. Jag räcker inter riktigt till.

Lilla Anja däremot är nu en duktig tjej, ammar glatt alla mål (förutom sista varje kväll, då ger jag henne en flaska som jag pumpat ut på morgonen). Hon sover bra på nätterna 2-6 timmar mellan målen och vaknar mellan 7-9 på morgonen. Sover en lång sväng på förmiddagen och två halvlånga pass på eftermiddagen.

Imorgon ska jag till frissan för första gången på länge, ska bli blondin!

På torsdag är det dags att svänga sina lurviga en stund på stan då det vankas julbord med jobbet. Jag ska förtära alkohol, hihi...  Men har ett be

Suck!!! Om nattningen av Lina ska vara så ...

Suck!!! Om nattningen av Lina ska vara så här varje kväll kommer denna veckan bli lång... Inte lätt med en hungrig Anja och en trotsig Lina på en och samma gång. Ikväll skrek Lina, Anja och jag på kapp.. Tur att Amanda är så underbar! Puss och godnatt!


Onsdag.. ensamheten närmar sig..

Snart är det måndag igen.. en sån där svart måndag... när min man lämnar mig för en vecka. Första gången helt ensam som trebarns mamma. Jag ljuger om jag säger att det känns lugnt.. inuti mig så skriker jag att jag inte vill detta.. skrämmande, vet liksom att jag inte kommer räcka till. Hoppas att amningen kommit igång så jag slipper pumpen.

Igår ammade jag Anja och sen sov hon gott i två timmar, måste betyda att hon fick i sig något iallafall. Nu har idag har vi flaskat vid 5-6, tuttat mellan halv8-8 och nu börjar hon gnälla lite. Tänket köra flaska-tutte-flaska hela dagen idag och se om det funkar.. spännande.

Nu ska här som sagt matas lite och sen blir det mathandling.

Puss så länge!

Längtar

En lista på saker jag längtar efter

* Julen.. och den närmar sig med stormsteg!! Whiee vad kul!!

* Partynätter på aveny'n.. jag längtar men käner mig långt ifrån redo för det (och ja, jag vet att det är inte är fullt normalt med tanke på att lillfis inte ens är tre veckor än, men det är en del av mitt liv, så det så!)

* Styrketräning och spinning - i januari sätter jag igång igen!

* 6 (say no more)

* Sommarkvällar och caprihinia

* Min syster

* Min bror (eller tom båda min bröder)


Dålig bloggare.. sämst kan man också säga..

.. skyller glatt på faktumet att jag är en rätt trött nybliven trebarnsmamma som inte prioriterat att sitta vid datorn.

Men nu är jag här! Rapporten lyder som följer. Lillskrutt vill inte suga på tutten.. maten tog nästan slut, lilla helt utpumpad och slö.. in till bästaste Linda på BB, kom därifrån lite chockad med matschema och elpump..
Shemat de första dagarna var späckat, lillskrutt skulle få mat var tredje timme och jag skulle intensivpumpa varannan timme och pumpningen tog 5+5+3+3+3+3 minuter varje gång.. hann liksom inte med något annat..

Nu har pumpandet lugnat ner sig, räcker med 10 minuter var tredje timme och ut kommer tillräckligt, så Anja får bra bröstmjlk men det serveras via flaska än så länge. Jag försöker få henne att tutta lite varje dag men det verkar inte som hon får i sig något den vägen..

Hur det känns? Usch och fy, känner mig otillräcklig och ofullständing. Jag vet att jag inte är ensam om att ha det så här, det finns otroligt många i min närhet som haft samma bekymmer och jag vill på något sätt mena att det jag känner om mig själv har något med dem att göra, hoppas ingen känner sig stött av det jag skriver här, det är ju bara mina känslor om mig själv, hoppas ni förstår...

Men det är för mig en stor sorg att detta inte riktigt funkar, visst jag är jätte lättad att jag fått tillbaka mjölkproduktionen, så skönt. Men trots tappra försök att amma så märker jag ju att lillan inget får i sig av mig. 

Måste ge en stor eloge till världens bästa Linda, utan henne hade jag inte haft någon mjölk och antagligen fått läggas in med Anja för att få upp hennes vikt. Men Lindas fantastiska sätt att ta hand om oss och på ett mjukt och fint sätt få mig att kämpa och ta mig till sitt jobb och hjälpa mig där har varit vår räddning. Till råga på allt så har hon även ork att ta hand om våra två äldre döttrar. På lovet nu åkte hon till Åby med våra två och hennes två och badade på äventyrsbadet i 4-5 timmar... var kommer all ork ifrån?? Linda du är fantastisk!! Tack för att du finns!

Måste även tacka alla andra underbara vänner runt mig som stöttar med kramar, ord och förståelse. Eran insats är på inget sätt av mindre betydelse :-)

Nu har lillan snart varit hos oss i tre veckor, shit vad tiden springer iväg. Det innebär också att min syster snart varit i Canada i tre veckor.. saknar henne så oerhört mycket.. lär ju inte få träffa henne förrens i Maj tidigast... Usch :-((((... Vill ha henne här nu!



  

Sover sött hos mamma och pappa i sängen..

img_6807 (MMS)

Sover sött hos mamma och pappa i sängen..


Hemma och hela!

eller ja, så gott som iallafall. Lillan kom till jorden som planerat den 27 Oktober, planerat snitt var helt underbart!

Jag var ju nervös så att jag skakade men min man var helt fantastisk och stöttade mig med varma ord och pussar i pannan. Personalen var helt fantastisk och vi hade riktigt roligt. Anja charmade alla i OP-salen med sitt smackande och sin vakna blick redan från första sekund. 4155 g tung och ca: 50 cm lång. Vi var snabbt på benen och hemma redan dag två.

Att komma hem var en tuff omställning, shit vad trött man blev då.. men nu har vi varit hemma i två dagar och lkite till, det känns riktigt bra. Ammingen funkar ok, det gör ont som f-n men det kommer ju gå över. Anja har ett kraftigt sug och suger hårt som satan.. mjölk har jag gott om.

Hon sover mycket, när hon är vaken är hon för det mesta nöjd och belåten. Våra stora tjejer är helt fantastiska. Lina mot all förväntan, visst hon visar en del små svartsjuka tendenser men lite för att vara henne. Låter man henne bara få lov att vara storasyster och hålla och trösta så är hon riktigt lugn. Amanda ör som förväntat en klippa. Tar upp syrran ur vagnen vyssar och myser. Hämtar det jag behöver om jag sitter och ammar, je helt enkelt helt fantastisk.


c:a 1 timme gammal.

1 dag gammal

Morgonmys, nästan två dagar gammal

Hemma! Mys med syster framfö tv'n. 2 dagar gammal.

RSS 2.0