En sockerbagare....

här finns inom mig, hon bakar kakor mest hela dagen..

I frysen och skåpen finns nu: Kanelbullar, Vaniljbullar, Citronkladdkakor, Morotsmuffins, Kardemummamuffins, SmartiesCookies, ChokladCookies och två satser sugarpaste.
Kvar att göra inför dopet om en vecka:
Städa, klippa gräset, borsta upp alla gamla löv, plantera lite nya blommor, planera för dukning, fixa pumptermosar, prova dopklänningen, fixa kläder till mig själv (såg en fiiin klänning på OddMolly på FreePort (590.-) baka tårtbottnar, göra frosting till muffinsarna, garnera tårtorna.. ska nog fundera på ett litet delegerings schema :-)

Mannen får ta: Gräsmatta, löv.. och klippa häcken..glömde jag nämna..

Jag tar städar på onsdag förmiddag, stor A är i skolan, L hos dagmamman och lilla A sover förhoppningsvis en stund. Hinner jag inte klart får mannen ta kidsen på em.

PÅ torsdag anländer de första gästerna :-) Längtar!!!

Kram på er!

Fredagsmys!!

img_7934 (MMS)

Fredagsmys!!


Manaña

Jag älskar tapas, verkligen älskar det.. så varför inte äta det idag igen.



Förra torsdagen så hade jag M&C här på hemgjord tapas som vi avnjöt på altanen ihop med ett glas rödvin. Vi avslutade med sedvanligt "GinRummy" och var helnöjda. Plaen hade väl varit att få i oss både två och tre glas var men som vanligt när vi ses så pratar vi mer än vad vi dricker och rödvinet hann bli allt för kallt.

Idag är det dags för ett besök på Manaña i Majorna tillsammans med sötaste syster och Johanna den Sköna. Vi börjar med ett glas Rosé hemma hos Johanna. Söta Siri och Underbara Marie tar hand om mina små telingar ikväll, världens bästa barnvakter som mer eller mindre ber om att få passa barnen - Ni är bäst!!

Och Marie, din kommentar till inlägget om Hova värmer! Jag ser oss också som familj!! Jag har helt enkelt 4 systrar och 4 bröder, helt underbart!!

PUSS&KRAM på er!

Anja är rädd för vatten


Det ska börjas i tid.. Slickar redan skåle...

img_1552 (MMS)

Det ska börjas i tid.. Slickar redan skålen när mamma bakat. (OBS, skålen innehöll inget salt eller socker bara rivet citronskal och pressad citron).


Längtar till..


Midsommar i fantastiskt underbara Hova, blev bekräftat idag att Lina, Anja och jag firar där iår igen. Adrian firar på båten och Amanda åker eventuellt med en kompis till Sjumansholmen.

Längtar även till Båstad, v.27 spenderar jag med Karin och alla våra barn på deras sommarställe strax utanför Båstad. Kommer bli otroligt mysigt, håller tummarna för många soltimmar.



Hoppas ni får en fin dag!

Puss på er!

Mammas hjärta!

img_6013 (MMS)

Mammas hjärta!


3:e dagen på raken..

Nytt rekord i bloggande kanske.

Rutinerna med Anja blir mer och mer inrutade, tänk att det ska ta tre barn innan man får riktig ordning på mat och sömn.

En dag i Anjas liv.
04:20 - Ammas
06:00 - Morgon - Sitter och snattrar mellan mamma och pappa i sängen
07:00 - Tråkigt att mamma och pappa inte pratar med mig, gnäller lite. Mamma eller pappa går upp med mig. Vi leker lite på golvet.
08:30 - Mellanmål
09:00 - Sova 1.5 - 2.5 h
12:00 - Lunch - Mat och frukt
13:30 - Sova 1.5 - 2.5 h
16:00 - Mellanmål
16:30 - Sova 0.5 h
18:00 - Gröt
20:00 - Välling och sova till 04:20

Så nu är klockan 09:57 - Adrian gick upp i morse och jag fick sovmorgon. Sen ammade jag Anja vid halv 9 och hon somnade 10 min i 9, då gick jag upp, tog en kopp nybryggt kaffe, satte mig i soffan och läste en tidning. Lina gick till dagmamman kl. 9 och jag skickade Adrian i säng för en tupplur. Nu sitter jag här och har en massa borden.. tvätt, städ, disk mm.. men det får vänta, tänker minsann njuta lite till.

Må gott mina vänner!
10-års present av maken


Toppenbra!

Nu är det bra igen! Lyckligare i hjärtat idag. Glöm aldrig vad bra det är att prata! Säga till när man mår dåligt, dfe flest runt omkring en vill inte att man ska må dåligt och gör och säger inte saker därför. Tack för allt!

Har idag en lite skrutt som leker på golvet brevid mig .. eller rättare sagt nu sitter hon på skrivbordet med mig.. rwrsd3dds8.. tangentbordet är väldigt intressant..

Idag väntas fisksoppa hos lilla J.. ska bli mysigt.

Kram på er där ute!

Shake it!

Tjohoooooo!

Har nu tagit första stegen mot ett lättare liv (första för denna gången såklart att jag menar).

Det är viktigt att se sig om i livet men det är också väldigt viktigt att se sig själv i spegeln. Ta en funderare på hur man vill leva sitt liv, kost, motion, familj, vänner, jobb mm. Mår man själv bra får man andra att må bra.

Ibland måste man ta sig en rejäl fundering på sitt liv.

Den senaste tiden har jag funderat väldigt mycket, det har varit stormigt i min närhet. Jag och några till har stöttat en nära vän som haft det tufft. När vännen ursäktar sig och inte vill vara till besvär vill man bara kramas och säga självklart, för det är självklart för mig att stötta. Jag släpper allt! (även hjärnan och minnet, saker som egentligen inte är mindre viktiga glöms bort och hinns inte alltid med).

Lika självklart som det är för mig att finnas för andra lika självklart hoppas jag det är för dem när jag behöver hjälp.. För hjälp behöver de flesta någongång. Ibland ren fysisk hjälp, att flytta en tung möbel eller hjälp med barnvakt, låna pengar eller liknande och ibland behöver man hjälp och stöd i att klura ut livet i sig. Hur ska jag få bukt på min busiga 4-åring? Jag känner mig allmänt trött och deppig.. mm mm.

Skriver väl detta av en anledning.. mår inte tiptopp just nu, har relationer som stökar, som behöver redas ut.. det tar på krafterna. Har väl egentligen pågått under det senaste halvåret om inte mer. Hoppas innerligt att det löser sig på bästa sätt.
Ömsesidig respekt är väldigt viktigt. Man måste få säga ifrån och man måste få svara på tal. Envägskommunikation är aldrig bra i en relation. Säger man A får man säga B och även acceptera att motparten säger emot, inte håller med mm. man kan inte alltid vara överens men det innebär inte att man respekterar varann mindre för det.

Som sagt, se sig själv i spegeln, var är rätt och vad är fel? Finns det ens ett rätt eller fel? Vad har jag själv för del i detta? Kan jag ändra på något, är det värt att ändra på? Tappar jag bort mig själv tillslut? Vad är jag? Vem är jag? Hur vill jag vara? Hur vill jag att andra uppfattar mig?


Lilltroll & Stortroll

img_1216 (MMS)

Lilltroll & Stortroll


Hjälper mamma med disken :)

img_2506 (MMS)

Hjälper mamma med disken :)


Grattis Emma!!

img_0792 (MMS)

Grattis Emma!!


SMS-inlägg

img_3958 (MMS)


SMS-inlägg

img_6662 (MMS)


RSS 2.0