SD i regeringen..

Nu bubblas det för fullt i alla forum, FB, Aftonbladet, Bloggar, you name it.. Vänner tas bort från vänlistor och allmän smutskastning åt alla håll.. Det finns ett bibelord som är bra att använda i detta läget..

"den som är fri från synd ska kasta första stenen"

Så är det faktist. Vem är bättre än vem? Vi lever i en demokrati, med helt fria val och något så fint som åsiktsfrihet. Ska vi inte då lyssna på de röster som talar? Tiga ihjäl någon/något är det rätt väg att gå? Vad resulterar det i? Skapa en diskussion istället.

V och SD är lika stora i dagens regering, vad säger det? är V en minoritet som också ska tigas ihjäl? Ska det bara vara S eller M som räknas som partier för att det är flest som röstar på dem? Alla övriga partier ligger ju på ungefär samma, från 5,6 - 7,2%, S 30,9% och M 30,0% (preliminära siffror hämtade från GP.se).

Vad är det som ger någon rätt att bestämma över någon annas tyckande och tänkande? Visst, medmänsklighet är någonting som jag och de flesta jag känner anser som en självklarhet coh vår medmänsklighet sträcker sig över både samhällsklass och etniska gränser.  Men i en demokrati har alla rätt till sin egen åsikt oavsett om många anser att åsikten är fel och omoralisk. Så låt SD få komma till tals men låt de aldrig vinna.

...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0